foto werkgever klinisch geriater

  Waar werken Klinisch Geriaters?

  Het vakgebied van de Klinisch Geriater

  Een klinisch geriater werkt doorgaans in een universitair medisch centrum. Hier werkt de klinisch geriater met de patiëntengroep en met collega's uit het veld. Collega's bestaan doorgaans uit psychologen, fysiotherapeuten, verpleegkundigen, ergotherapeuten en maatschappelijk werkers. Ook in de GGZ zijn klinisch geriaters nodig. Hier werkt de professional met verpleegkundig specialisten, klinisch psychologen en gz-psychologen.

  Werken in het ziekenhuis

  In het ziekenhuis zijn veel klinisch geriaters nodig. Met de holistische kijk op zaken kan de klinisch geriater een goed beeld krijgen van complexe ouderenproblematiek. Geriaters zijn zowel werkzaam in UMC's als niet ''universitaire'' ziekenhuizen.

  Werken in de ggz

  De geestelijke gezondheidszorg is een belangrijk werkgebied voor de klinisch geriater. Als geriater verricht je diagnostiek gerricht op cognitieve / psychiatrische problematiek. In de ggz werk je veel met sociaal psychiatrisch verpleegkundigen (spv) en gz-psychologen.

  Bekijk vacatures

  Vind hier jouw baan als Klinisch Geriater!

  Direct bekijken

  Geneesouderen | Werken en Leren in de Ouderenzorg

  Deze website levert informatie over mogelijke carrièrekansen voor professionals die meer willen weten over ouderenzorg. Daarnaast worden hier openstaande vacatures geplaatst om werkgevers en professionals uit de ouderenzorg bijelkaar te brengen.

  Feiten en Cijfers

  De zorg is de grootste bedrijfstak in Nederland (CBS)

  In het jaar 2040 is één op de vier ouder dan 65 jaar (CBS)

  Ruim 15% van de 85-plusser is ernstig depressief (VUmc)

   

  © 2018 Geneesouderen

  GENEESOUDEREN | werken en leren in de ouderenzorg