Geriatrie Verpleegkundige

  In Nederland komen er steeds meer hoogbejaarden bij. Om die groep goed te kunnen blijven verzorgen zijn er ook steeds meer verpleegkundigen nodig die een speciale achtergrond en affiniteit hebben met de doelgroep ouderen. Hoogbejaarden hebben speciale zorg nodig. Dit heeft deels te maken met de lichamelijke problematiek die bij ouderen veel voorkomt. Ouderen kampen naast lichamelijke klachten ook met sociale problemen waar verpleegkundigen goed mee om moeten kunnen gaan. Een verpleegkundige moet dus goede sociale vaardigheden hebben.

  De opleiding tot Geriatrie Verpleegkundige

  Om de opleiding tot geriatrie verpleegkundige te kunnen volgen moet je een diploma tot verpleegkundige hebben afgerond. Je hebt dus al een diploma mbo óf hbo verpleegkunde. De opleiding tot geriatrie verpleegkundige duurt één jaar waarbij je een dienstverband hebt van minimaal 32 uur op een afdeling klinische geriatrie.

  De inhoud van de opleiding Geriatrie Verpleegkundige

  Wat ga je precies doen tijdens de opleiding tot geriatrie verpleegkundige? Tijdens de opleiding leer je ouderen verplegen en verzorgen. Om dit onder de knie te krijgen duurt de opleiding één jaar op een afdeling klinische geriatrie. De ouderen die je verzorgt kampen met verwardheid en specifieke problematiek horende bij ouderen en hoogbejaarden. Vaak gaat het gepaard met multiproblematiek. De zorg kan daardoor zeer complex zijn.

   

  Geneesouderen | Werken en Leren in de Ouderenzorg

  Deze website levert informatie over mogelijke carrièrekansen voor professionals die meer willen weten over ouderenzorg. Daarnaast worden hier openstaande vacatures geplaatst om werkgevers en professionals uit de ouderenzorg bijelkaar te brengen.

  Feiten en Cijfers

  De zorg is de grootste bedrijfstak in Nederland (CBS)

  In het jaar 2040 is één op de vier ouder dan 65 jaar (CBS)

  Ruim 15% van de 85-plusser is ernstig depressief (VUmc)

   

  © 2018 Geneesouderen