foto ouderenzorg menu

  Ouderenzorg in Nederland

  Geneesouderen is de website voor informatie over carrièremogelijkheden in de Nederlandse ouderenzorg. Hier vindt je informatie over wat ouderenzorg is, welke professionals in de ouderengeneeskunde werken, de studiemogelijkheden die betrekking hebben op ouderenzorg en openstaande vacatures voor functies in de ouderenzorg.

  Vergrijzing in Nederland

  Net als in heel veel andere landen in Europa is Nederland ook aan het vergrijzen. Dit betekent dat het percentage ouderen ten opzichte van de totale Nederlandse bevolking steeds groter wordt. De zorg zal moeten mee veranderen om ook toekomstige ouderen goed te kunnen helpen.

  Professionals in de ouderenzorg

  Zorg voor ouderen vindt in heel Nederland plaats. Niet alleen in verpleeghuizen of ziekenhuizen, ook in ggz-instellingen en thuiszorgorganisaties zijn professionals elke dag bezig om ouderen optimaal te kunnen begeleiden, verzorgen en genezen. De volgende professionals zijn werkzaam in de ouderenzorg:

  Werken met ouderen

  In Nederland bestaan er verschillende studiemogelijkheden om uiteindelijk met ouderen te kunnen werken. Te denken valt aan de studie tot klinisch geriater of verpleegkundig specialist. Ook psychiaters en verpleegkundigen werken veel met ouderen, afhankelijk van de divisie of afdeling waar men werkzaam is.

  Geneesouderen | Werken en Leren in de Ouderenzorg

  Deze website levert informatie over mogelijke carrièrekansen voor professionals die meer willen weten over ouderenzorg. Daarnaast worden hier openstaande vacatures geplaatst om werkgevers en professionals uit de ouderenzorg bijelkaar te brengen.

  Feiten en Cijfers

  De zorg is de grootste bedrijfstak in Nederland (CBS)

  In het jaar 2040 is één op de vier ouder dan 65 jaar (CBS)

  Ruim 15% van de 85-plusser is ernstig depressief (VUmc)

   

  © 2018 Geneesouderen

  GENEESOUDEREN | werken en leren in de ouderenzorg