Drenthe zoekt psychiaters in de GGZ

  GGZ Drenthe zoekt psychiaters

  Goed nieuws voor iedereen die een baan zoekt in de ouderenzorg! De economie draait op volle toeren waardoor er steeds meer vacatures beschikbaar zijn voor professionals. Denk bijvoorbeeld aan psychologen, verpleegkundig specialisten, klinisch geriaters, verpleegkundigen én psychiaters. Met name de laatste groep heeft het goed. Bijna elke ggz instelling in Nederland heeft namelijk een tekort aan psychiaters en kan de topprofessional maar moeilijk vinden. Ook in de provincie Drenthe, bij GGZ Drenthe is men haastig op zoek naar psychiaters voor de ouderenpsychiatrie. Waarom zijn psychiaters in Nederland zo schaars en waarom zijn er zoveel vacatures voor psychiaters?

  De opleiding tot psychiater

  In Nederland zijn er relatief weinig opleidingsplekken beschikbaar voor psychiaters. Dit betekent dat er elk jaar ook maar weinig psychiaters afstuderen en dus ingezet kunnen worden bij onder andere ggz instellingen. Het is daarnaast zo dat psychiaters niet alleen kunnen werken bij ggz instellingen. Ook in ziekenhuizen en in de verslavingszorg zijn psychiaters nodig. Het is dus voor allen vissen in een vijver waar bijna geen vis zit. Bij GGZ Drenthe zijn er elk jaar slechts een aantal opleidingsplaatsen beschikbaar.

  Wat zoekt de psychiater?

  De markt is voor de psychiater dus bijzonder gunstig, maar wat zoekt de psychiater zelf? In welke omgeving wil de psychiater werken? Uiteraard is dit voor iedereen anders, echter zijn er een aantal zaken die voor psychiaters interessant zijn. Zo vinden psychiaters het fijn om het werk optimaal uit te kunnen voeren, zonder een overdaad aan administratieve lasten en onnodige bijeenkomsten. Daarnaast vinden psychiaters het fijn om zich te begeven in een academisch woon- en werklimaat. Dit is voor een provincie als Drenthe een uitdaging, aangezien in heel Drenthe geen enkele universiteit is te vinden.

  Bekijk vacatures

  Vind hier jouw baan in de Ouderenzorg!

  Direct bekijken

  Geneesouderen | Werken en Leren in de Ouderenzorg

  Deze website levert informatie over mogelijke carrièrekansen voor professionals die meer willen weten over ouderenzorg. Daarnaast worden hier openstaande vacatures geplaatst om werkgevers en professionals uit de ouderenzorg bijelkaar te brengen.

  Feiten en Cijfers

  De zorg is de grootste bedrijfstak in Nederland (CBS)

  In het jaar 2040 is één op de vier ouder dan 65 jaar (CBS)

  Ruim 15% van de 85-plusser is ernstig depressief (VUmc)

   

  © 2017 Geneesouderen