Drenthe zoekt psychiaters voor de ouderenpsychiatrie

  Ouderenpsychiatrie in Drenthe

  In de provincie Drenthe is men haastig op zoek naar professionals die zich willen inzetten voor de ouderenzorg. Psychiaters zijn hard nodig om de zorg in de provincie te kunnen waarborgen, maar waar haal je de psychiater vandaan? Veel ggz instellingen in Nederland hebben een groot tekort aan psychiaters. Niet alleen de grootste ggz aanbieder van de provincie Drenthe, GGZ Drenthe, voelt de druk om psychiaters te werven, ook andere ggz instellingen zoeken de professionals voor de ouderenzorg. 

  Psychiaters in Drenthe

  Er bestaan een aantal redenen waarom Drenthe extra hard moet zoeken naar psychiaters in de ouderenpsychiatrie. Het gaat eigenlijk niet alleen maar om de ouderenpsychiatrie in Drenthe. Ook voor de overige afdelingen van GGZ Drenthe zijn psychiaters hard nodig én moeilijk te vinden. De provincie Drenthe is een dunbevolkte provincie van Nederland. Er wonen relatief veel ouderen, met name buiten de grote steden van Drenthe. De twee grootste steden van Drenthe zijn Emmen en Assen. Om psychiaters aan te trekken zijn een aantal zaken belangrijk. Zo is het voor hen belangrijk om in een dynamische omgeving te werken, een omgeving waar een academisch klimaat heerst. Voor de provincie Drenthe is dit een extra uitdaging, aangezien in de provincie geen enkele universiteit is gevestigd.

  Ouderenzorg in Drenthe

  Naast het aantrekken van psychiaters concentreren organisaties en instellingen zich ook op het werven van verpleegkundigen en psychologen. Zo zijn er ook sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, GZ-psychologen, klinisch psychologen en geriaters nodig om de ouderenzorg in de toekomst te kunnen waarborgen.

  Bekijk vacatures

  Vind hier jouw baan in de Ouderenzorg!

  Direct bekijken

  Geneesouderen | Werken en Leren in de Ouderenzorg

  Deze website levert informatie over mogelijke carrièrekansen voor professionals die meer willen weten over ouderenzorg. Daarnaast worden hier openstaande vacatures geplaatst om werkgevers en professionals uit de ouderenzorg bijelkaar te brengen.

  Feiten en Cijfers

  De zorg is de grootste bedrijfstak in Nederland (CBS)

  In het jaar 2040 is één op de vier ouder dan 65 jaar (CBS)

  Ruim 15% van de 85-plusser is ernstig depressief (VUmc)

   

  © 2017 Geneesouderen