Ouderenpsychiatrie in Drenthe

  Werken in de ouderenpsychiatrie van Drenthe

  Psychiaters kunnen snel werk vinden in de provincie Drenthe. Werken als een psychiater is divers en uitdagend. Psychiaters kunnen namelijk bij veel verschillende onderdelen van de geestelijke gezondheidszorg terecht. Te denken valt aan specialistische psychiatrische zorg, maar ook aan de ouderenpsychiatrie. In Drenthe is daar veel ruimte voor en ggz instellingen zoeken daarom ook met klem naar deze zorgprofessionals. 

  Meer vraag naar psychiaters in de ouderenpsychiatrie

  Net als de overige delen van Nederland is de provincie Drenthe snel aan het vergrijzen. De vraag naar psychiaters die graag in de ouderenpsychiatrie willen werken is nu groot, maar zal ook in de toekomst alleen nog maar groeien. Vraag naar medische professionals die complexe problematiek bij ouderen kunnen opsporen en kunnen behandelen is in Drenthe groot. Voor de regio's Assen, Emmen en Hoogeveen zijn veel psychiaters nodig. In principe geldt dit niet alleen voor de ouderenpsychiatrie. Ook voor de overige delen van de psychiatrie, waaronder jeugdpsychiatrie, zijn instellingen hard op zoek naar meer personeel.

  • In Drenthe is GGZ Drenthe de grootste aanbieder van geestelijke gezondheidszorg
  • Naast GGZ Drenthe is de Groningse ggz instelling Lentis ook actief in Drenthe

  Op zoek naar psychiaters

  In een markt waar weinig psychiaters zijn, maar waar de vraag naar deze zorgprofessionals juist heel groot is, is het soms ellebogenwerk. Zorginstellingen, en dan met name de ggz instellingen proberen met mooie verhalen en extraatjes psychiaters te trekken naar de instelling. De lonen van psychiaters stijgen snel, extraatjes zoals het aanbieden van werk voor de partner van de psychiater en administratieve ondersteuning door een secretaresse komt steeds vaker voor. Ook stijgt de vraag naar interim psychiaters die als zelfstandige werken. Deze psychiaters kunnen bij de instelling komen met speciale wensen, zoals het niet hoeven draaien van crisisdiensten.

  Bekijk vacatures

  Vind hier jouw baan in de Ouderenzorg!

  Direct bekijken

  Geneesouderen | Werken en Leren in de Ouderenzorg

  Deze website levert informatie over mogelijke carrièrekansen voor professionals die meer willen weten over ouderenzorg. Daarnaast worden hier openstaande vacatures geplaatst om werkgevers en professionals uit de ouderenzorg bijelkaar te brengen.

  Feiten en Cijfers

  De zorg is de grootste bedrijfstak in Nederland (CBS)

  In het jaar 2040 is één op de vier ouder dan 65 jaar (CBS)

  Ruim 15% van de 85-plusser is ernstig depressief (VUmc)

   

  © 2017 Geneesouderen