Vacature Klinisch Geriater in regio Hoogeveen

  Werken als klinisch geriater in Hoogeveen

  Een klinisch geriater werkt doorgaans in een ziekenhuis met bejaarden en hoogbejaarden. De groep heeft vaker last van complexe problematiek waardoor de klinisch geriater een belangrijke schakel is bij het genezen van ouderen. Ouderen hebben daarnaast vaak last van sociale en fysieke problemen. De klinisch geriater moet daarom de sociale aspecten van het ouderen worden begrijpen en zich kunnen inleven in de situatie van ouderen. Daarnaast werken klinisch geriaters vaak met de overige zorgprofessionals in het ziekenhuis. Denk bijvoorbeeld aan de specialist ouderengeneeskunde, psychiaters, verpleegkundigen en fysiotherapeuten. In Hoogeveen zoekt met klinisch geriaters met name bij het ziekenhuis.

  Snel werk vinden als klinisch geriater

  Klinisch geriaters en zorgprofessionals in het algemeen kunnen snel werk vinden. Door schaarste kunnen zorgprofessionals snel aan de slag, met name in de gebieden waar een dubbele vergrijzing plaatsvindt. Een dubbele vergrijzing betekent dat personeel in de zorg steeds ouder wordt en binnenkort met pensioen gaan. Dit betekent dat er nieuw personeel nodig is, echter waar is het personeel? In gebieden waar relatief veel ouderen wonen is het daarom vaak lang zoeken naar de klinisch geriater.

  Bekijk vacatures

  Vind hier jouw baan in de Ouderenzorg!

  Direct bekijken

  Geneesouderen | Werken en Leren in de Ouderenzorg

  Deze website levert informatie over mogelijke carrièrekansen voor professionals die meer willen weten over ouderenzorg. Daarnaast worden hier openstaande vacatures geplaatst om werkgevers en professionals uit de ouderenzorg bijelkaar te brengen.

  Feiten en Cijfers

  De zorg is de grootste bedrijfstak in Nederland (CBS)

  In het jaar 2040 is één op de vier ouder dan 65 jaar (CBS)

  Ruim 15% van de 85-plusser is ernstig depressief (VUmc)

   

  © 2017 Geneesouderen