Verpleegkundigen worden ook schaars in Lelystad

  Veel banen voor verpleegkundigen in Lelystad

  Werken in de zorg wordt steeds populairder, althans dat zou men kunnen concluderen na het analyseren van het aantal vacatures in de zorg, en dan met name als verpleegkundige. Er zijn in heel Nederland veel verpleegkundigen nodig. In ziekenhuizen, ggz instellingen en verpleeghuizen. Ook in de ouderenzorg is men haastig op zoek naar verpleegkundigen. In Lelystad zoeken instellingen ook steeds langer naar deskundige verpleegkundigen. Waar eerder vacatures snel werden gevuld, moeten instellingen nu veel langer zoeken en langer wachten op sollicitanten.

  Kansen als verpleegkundigen in regio Lelystad

  Heel Nederland is langzaam maar zeker aan het vergrijzen. Ook regio Lelystad vergrijst. Meer jong personeel is nodig om het werk van de ouderen te kunnen vullen. Oudere medewerkers in de zorg gaan met pensioen, waardoor er dus banen vrijkomen voor nieuwe en jonge verpleegkundigen. De vraag is natuurlijk of die verpleegkundigen er wel zijn.

  De opleiding tot verpleegkundige

  Om de zorg in de toekomst te kunnen waarborgen moeten er meer verpleegkundigen worden opgeleid. In Nederland is het mogelijk om zowel op mbo als hbo niveau de opleiding tot verpleegkundige te volgen, echter zijn er meer studenten nodig om alle vacatures op te kunnen vullen. In de dunbevolkte gebieden van Nederland is het extra lastig om personeel te vinden. Dit heeft met meerdere factoren te maken. De trek van dunbevolkte gebieden naar de steden is daarvan de grootste.

  Salaris van verpleegkundigen

  Is het beroep als verpleegkundige wel zo aantrekkelijk? De meeste verpleegkundigen zitten in een cao waardoor het salaris in een bepaalde schaal is verdeeld. Om het beroep in de toekomst aantrekkelijker te maken kunnen organisaties en instellingen ervoor kiezen om verpleegkundigen hoger in te schalen.

  Bekijk vacatures

  Vind hier jouw baan in de Ouderenzorg!

  Direct bekijken

  Geneesouderen | Werken en Leren in de Ouderenzorg

  Deze website levert informatie over mogelijke carrièrekansen voor professionals die meer willen weten over ouderenzorg. Daarnaast worden hier openstaande vacatures geplaatst om werkgevers en professionals uit de ouderenzorg bijelkaar te brengen.

  Feiten en Cijfers

  De zorg is de grootste bedrijfstak in Nederland (CBS)

  In het jaar 2040 is één op de vier ouder dan 65 jaar (CBS)

  Ruim 15% van de 85-plusser is ernstig depressief (VUmc)

   

  © 2018 Geneesouderen