Friesland is op zoek naar psychiaters

  Psychiaters in de provincie Friesland

  Het is voor elke ggz instelling in Nederland moeilijk om psychiaters te werven, maar wellicht hebben de dunbevolkte provincies van Nederland het extra moeilijk. Waar halen ze de psychiaters vandaan? In Nederland is er een groot tekort aan psychiaters voor zowel de ouderenpsychiatrie als overige onderdelen van de psychiatrie. Psychiaters hebben het voor het zeggen in Nederland. Ze kunnen zelf kiezen waar ze willen werken, overal worden ze direct aangenomen. De ideale wereld voor de psychiaters, echter voor met name ggz instelling een grote uitdaging.

  Friesland zoekt psychiaters

  In Friesland is GGZ Friesland de grootste aanbieder van de geestelijke gezondheidszorg voor ouderen. De organisatie heeft een aantal dochterstichtingen die zich specialiseren in verschillende onderdelen van de ggz. De stichting Van Andel is het onderdeel dat zich richt op de ouderenpsychiatrie en zoekt naast psychiaters ook GZ-psychologen en sociaal psychiatrisch verpleegkundigen.

  Het werven van psychiaters naar Friesland

  Het werven van psychiaters naar Friesland is een vak apart. Waarom moeten psychiaters naar Friesland komen om daar te werken in de ouderenpsychiatrie? Psychiaters hebben in Nederland immers een luxe positie en kunnen bij vrijwel elke ggz instelling aan de slag. Om de psychiater te trekken richt GGZ Friesland zich op verschillende positieve aspecten van de regio. Zo is er veel ruimte om te wonen en te werken. Psychiaters kunnen genieten van de ruimte en rust van de provincie Friesland en kunnen daarnaast optimaal het werk uitoefenen met ruimte voor onderzoek en wetenschap, aldus de organisatie.

  GGZ Friesland kampt met financiële zorgen

  Om de ouderenzorg voor Friesland te kunnen garanderen moet GGZ Friesland flink aan de bak. Door de financiële problemen (zorgen) komt de organisatie met opvallende acties. Zo belooft de organisatie een aanbrengpremie voor iedereen in Nederland die een psychiater kan leveren aan één van de stichtingen van de organisatie. Vanwege de grote krapte op de arbeidsmarkt geeft GGZ Friesland daarom een bonus van vijftienhonderd euro aan iedereen die een psychiater kan leveren. Het maakt dus niet uit of je wel óf niet voor de organisatie werkzaam bent.

  Bekijk vacatures

  Vind hier jouw baan in de Ouderenzorg!

  Direct bekijken

  Geneesouderen | Werken en Leren in de Ouderenzorg

  Deze website levert informatie over mogelijke carrièrekansen voor professionals die meer willen weten over ouderenzorg. Daarnaast worden hier openstaande vacatures geplaatst om werkgevers en professionals uit de ouderenzorg bijelkaar te brengen.

  Feiten en Cijfers

  De zorg is de grootste bedrijfstak in Nederland (CBS)

  In het jaar 2040 is één op de vier ouder dan 65 jaar (CBS)

  Ruim 15% van de 85-plusser is ernstig depressief (VUmc)

   

  © 2018 Geneesouderen