Ouderenpsychologie in Friesland

  Psycholoog zijn in Friesland

  Tijdens de economische crisis waren het zware tijden voor de psycholoog. Weinig werk en concurrentie vanuit bijna alle hoeken maakten het leven van de psycholoog lastig. Tijdens zijn veranderd, de crisis is voorbij en het werk ligt weer voor het oprapen. Ook in Friesland zoeken instellingen naar ervaren psychologen met doorzettingsvermogen en tact. De ouderenpsychologie is altijd al een aantrekkelijk werkveld geweest voor de psycholoog en dat vertaalt zich ook terug in het aantal vacatures in dit werkgebied.

  BIG-geregistreerde psychologen

  Vacatures voor BIG-geregistreerde psychologen zijn voor instellingen veel moeilijker in te vullen dan de vacatures voor basispsychologen. Een basispsycholoog is een psycholoog die de vierjarige studie psychologie (master) heeft afgerond, maar nog geen postmaster heeft afgerond en dus ook geen BIG-registratie heeft. De basispsycholoog is geen hoofdbehandelaar en staat doorgaans onder supervisie van een GZ-psycholoog. De gezondheidszorgpsycholoog is een psycholoog met een BIG-registratie. Juist die groep heeft het makkelijker en kunnen snel werk vinden. Hetzelfde geldt voor psychotherapeuten en klinisch psychologen.

  GZ-psycholoog en klinisch psycholoog

  In Friesland is de grootste instelling voor geestelijke gezondheidszorg GGZ Friesland. De organisatie heeft veel vacatures beschikbaar voor met name GZ-psychologen en klinisch psychologen. Ook psychiaters kunnen bij de ggz instelling terecht. Vacatures voor basispsychologen worden ook aangeboden, echter in mindere mate. Daarnaast is de concurrentie ook groter en is de kans dus kleiner om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek. Om als psycholoog een BIG-registratie te ontvangen moet je een speciale postmaster opleiding hebben afgerond. In de meeste gevallen gaat het om de opleiding tot GZ-psycholoog.

  Psycholoog is een vrij beroep

  Het vak psycholoog is een vrij beroep. Dit betekent concreet dat iedereen in Nederland zich een psycholoog mag noemen en dus ook als psycholoog werkzaam mag zijn. Een BIG-registratie zorgt voor een scheiding tussen psychologen werkzaam in de gezondheidszorg en hobby psychologen.

  Bekijk vacatures

  Vind hier jouw baan in de Ouderenzorg!

  Direct bekijken

  Geneesouderen | Werken en Leren in de Ouderenzorg

  Deze website levert informatie over mogelijke carrièrekansen voor professionals die meer willen weten over ouderenzorg. Daarnaast worden hier openstaande vacatures geplaatst om werkgevers en professionals uit de ouderenzorg bijelkaar te brengen.

  Feiten en Cijfers

  De zorg is de grootste bedrijfstak in Nederland (CBS)

  In het jaar 2040 is één op de vier ouder dan 65 jaar (CBS)

  Ruim 15% van de 85-plusser is ernstig depressief (VUmc)

   

  © 2018 Geneesouderen