De Achterhoek zoekt collega's in de Ouderenzorg

  Personeel gezocht voor de Achterhoekse zorgsector

  Nederland is hard op zoek naar meer professionals in de ouderenzorg. Regio's die wat verder zijn verwijderd van de stedelijke gebieden zijn daar met name naar op zoek. Dit heeft te maken met het feit dat er maar weinig professionals in het gebied wonen, het gebied extra snel vergrijst én de zorgaanvraag van hoogbejaarden percentueel gezien groter is. Dit betekent dat er meer professionals nodig zijn, dus meer werk voor collega's uit de zorgwereld. De Achterhoek in Gelderland kent relatief veel ouderen. Om de ouderenzorg in het gebied op top niveau te kunnen houden is de Achterhoek daarom hard op zoek naar de topprofessionals. Het gaat in dit geval om verpleegkundigen, psychologen en psychiaters. Ook verzorgenden (IG) zijn hard nodig. 

  Werken in de ouderenzorg

  Nederland vergrijst, dat is natuurlijk geen geheim. In elke sector vindt vergrijzing plaats, zelfs in de horeca. Ook in de zorg wordt de werkende medewerker steeds ouder en gaan steeds meer mensen met pensioen. Om die groep op te vangen zijn met name meer jonge mensen nodig. In de Achterhoek is er echter een stroom van jonge mensen uit het gebied, richting de wat grotere steden zoals Arnhem, Nijmegen, Deventer en Enschede in Twente. Om het werk in de zorg aantrekkelijker te maken komen zorginstelingen met nieuwe voordeeltjes. Zo krijgen medewerkers vaak een hoger salaris, ze worden dus hoger ingeschaald. Denk bijvoorbeeld aan verpleegkundig specialisten die door sommige zorginstellingen in een hogere schaal worden gezet. Op die manier proberen instellingen meer personeel te trekken, personeel dat anders naar de concurrentie zou gaan.

  Bekijk vacatures

  Vind hier jouw baan in de Ouderenzorg!

  Direct bekijken

  Geneesouderen | Werken en Leren in de Ouderenzorg

  Deze website levert informatie over mogelijke carrièrekansen voor professionals die meer willen weten over ouderenzorg. Daarnaast worden hier openstaande vacatures geplaatst om werkgevers en professionals uit de ouderenzorg bijelkaar te brengen.

  Feiten en Cijfers

  De zorg is de grootste bedrijfstak in Nederland (CBS)

  In het jaar 2040 is één op de vier ouder dan 65 jaar (CBS)

  Ruim 15% van de 85-plusser is ernstig depressief (VUmc)

   

  © 2017 Geneesouderen