Gelderland zoekt personeel in de psychiatrie

  GGZ instellingen in Gelderland zoeken psychiaters

  In Gelderland zijn ggz instellingen hard op zoek naar psychiaters en overige zorgprofessionals. Psychiaters zijn in Nederland schaars geworden. Dit betekent dat er meer vacatures zijn dan personeel. Openstaande vacatures voor psychiaters zijn in Nederland dus veelvoorkomend, ook in de provincie Gelderland is dat het geval. Het zijn met name de dunbevolkte gebieden van Gelderland waar de nood hoog is. Dit geldt in principe voor heel Nederland. De dunbevolkte gebieden moeten het opnemen tegen de dynamische dichtbevolkte gebieden waar veel faciliteiten zijn. Regio de Achterhoek heeft het bijvoorbeeld extra moeilijk in Gelderland. Zo zoekt regio Doetinchem veel langer naar zorgpersoneel, waaronder psychiaters, dan regio Arnhem.

  Werken in de psychiatrie

  Psychiaters werken doorgaans in de psychiatrie. Denk bijvoorbeeld aan psychiatrische instellingen waar specialistische psychiatrische zorg wordt geleverd. Ook werken psychiaters in centra's voor verslavingszorg en in ziekenhuizen. In de ouderenpsychiatrie zijn ook psychiaters nodig die complexe problematiek van ouderen kunnen behandelen. Met name de ouderenpsychiatrie is hard op zoek naar extra psychiaters.

  Psychiaters in Gelderland

  Psychiaters zijn doorgaans niet zo snel geneigd om te wisselen van baan. Dit heeft met een aantal zaken te maken. Allereerst is men niet zo snel geneigd om verder dan 1.5 uur te moeten reizen voor werk. Dit betekent dat psychiaters in bijvoorbeeld Rotterdam niet zo snel zullen gaan solliciteren voor een baan als psychiater in Doetinchem. De afstand tussen wonen en werk is in dat geval gewoon te groot. Daarnaast zijn psychiaters doorgaans wat ouder en hebben daardoor al een rijk en sociaal leven opgebouwd in hun eigen woonplaats. Dit laten psychiaters niet zo achter zich. GGZ instellingen moeten het daarom met name hebben van psychiaters die zich hebben gevestigd in de provincie of in de nabij gelegen provincies. 

  Vacatures voor psychiaters in Gelderland

  In heel Nederland zijn er meer vacatures in de psychiatrie dan beschikbaar personeel. Instellingen waar psychiaters nodig zijn zoeken daarom hard naar psychiaters en proberen met extraatjes psychiaters te trekken naar de instelling. Zo zijn er instellingen die bijvoorbeeld administratieve ondersteuning voor psychiaters aanbieden. Ook zijn er ggz instellingen die een extra hoog salaris aanbieden en reiskosten maximaal vergoeden. Psychiaters komen vaak niet alleen naar de nieuwe instelling. Daarom zijn er zelfs ggz instellingen die werk vinden voor de partner van de psychiater.

  Bekijk vacatures

  Vind hier jouw baan in de Ouderenzorg!

  Direct bekijken

  Geneesouderen | Werken en Leren in de Ouderenzorg

  Deze website levert informatie over mogelijke carrièrekansen voor professionals die meer willen weten over ouderenzorg. Daarnaast worden hier openstaande vacatures geplaatst om werkgevers en professionals uit de ouderenzorg bijelkaar te brengen.

  Feiten en Cijfers

  De zorg is de grootste bedrijfstak in Nederland (CBS)

  In het jaar 2040 is één op de vier ouder dan 65 jaar (CBS)

  Ruim 15% van de 85-plusser is ernstig depressief (VUmc)

   

  © 2017 Geneesouderen