Regio Doetinchem zoekt ANIOS

  Vacatures ANIOS Geriatrie

  In Nederland is men hard op zoek naar ANIOS en AIOS. Een ANIOS is een arts niet in opleiding tot specialist. Het gaat in dit geval meestal om arsten die zich nog niet verder hebben gespecialiseerd. Vaak zijn dit basisartsen. Een AIOS is een arts in opleiding tot specialist. De AIOS volgt bijvoorbeeld de opleiding tot geriater of klinisch geriater. Dit kan in een ziekenhuis, bijvoorbeeld in het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem.

  Werken in de ouderenzorg van Doetinchem

  Werken met kwetsbare ouderen is voor veel professionals in de ouderenzorg interessant, maar tegelijkertijd ook een behoorlijke klus en uitdaging. Werken in de ouderenzorg kan namelijk ook zwaar en complex zijn. Zo vertonen ouderen vaak meerdere ziektebeelden tegelijkertijd. De verwachting is dat dit alleen nog maar zal stijgen nu Nederland steeds ouder wordt en er ook meer hoogbejaarden bijkomen. De vergrijzing legt dus meer druk op de specialist in de ouderenzorg. Daarnaast zoeken instellingen ook hard naar nieuw personeel om topzorg te kunnen blijven leveren. Regio Doetinchem is geen uitzondering en zoekt ook hard naar nieuw personeel in de ouderenzorg. De stad in de Achterhoek is op zoek naar psychiaters, klinisch geriaters, specialisten in de ouderengeneeskunde én naar studenten die de opleiding tot geriater willen volgen.

  ANIOS geriater

  Als ANIOS leer je alle facetten van de geriatrie en wordt je betrokken bij het werk van (klinisch) geriater. Je leert werken met overige professionals in de ouderenzorg en leert over de complexe problematiek van de ouderen en hoogbejaarden. Daarnaast krijg je bepaalde sociale vaardigheden onder de knie die horen bij het werken met kwetsbare ouderen. Een ANIOS kan uiteindelijk de keuze maken om AIOS te worden. Je kiest in dat geval voor de opleiding tot specialist en wordt opgeleid tot volwaardig specialist in de geneeskunde. Een afgestudeerde klinisch geriater kan in Nederland snel aan de slag. Ook in Doetinchem zijn veel kansen voor klinisch geriaters en overige specialisten in de ouderengeneeskunde.

  Bekijk vacatures

  Vind hier jouw baan in de Ouderenzorg!

  Direct bekijken

  Geneesouderen | Werken en Leren in de Ouderenzorg

  Deze website levert informatie over mogelijke carrièrekansen voor professionals die meer willen weten over ouderenzorg. Daarnaast worden hier openstaande vacatures geplaatst om werkgevers en professionals uit de ouderenzorg bijelkaar te brengen.

  Feiten en Cijfers

  De zorg is de grootste bedrijfstak in Nederland (CBS)

  In het jaar 2040 is één op de vier ouder dan 65 jaar (CBS)

  Ruim 15% van de 85-plusser is ernstig depressief (VUmc)

   

  © 2017 Geneesouderen