Limburg zoekt collega psychiaters in de GGZ

  GGZ Limburg zoekt psychiaters

  Geestelijke gezondheidszorg instellingen in limburg zijn hard op zoek naar nieuwe collega psychiaters. Niet alleen voor de afdeling ouderenpsychiatrie, ook voor de overige delen van de psychiatrie. Denk bijvoorbeeld aan jeugd ggz, specialistische zorg en de forensische ggz. Psychiaters zijn dus hard nodig voor de Limburgse ggz instellingen. Ook ziekenhuizen, verpleeghuizen en in de verslavingszorg zijn psychiaters nodig. In Limburg is de nood naar psychiaters extra groot, maar waarom is dat? Psychiaters zijn nodig omdat psychiaters kunnen fungereren als hoofdbehandelaar. De psychiater is een arts en mag medicijnen voorschrijven aan patiënten. Daarnaast kan een psychiater een zogenaamde DBC (diagnose behandel combinatie) openen en sluiten. Bij het sluiten van een DBC kan de instelling geld krijgen van de zorgverzekeraar. 

  Psychiaters zijn hoofdbehandelaren

  Een psychiater kan dus een DBC openen en sluiten. Dit kunnen (mogen) de overige professionals in de ggz vaak niet. Denk bijvoorbeeld aan verpleegkundigen en basispsychologen. Dit betekent dat psychiaters hard nodig zijn om geld te ontvangen van de zorgverzekeraars. Daarnaast hebben psychiaters specifieke kennis in huis over psychiatrische ziektebeelden en psychofarmaca. In de ggz kunnen klinisch psychologen en GZ-psychologen ook hoofdbehandelaren zijn. Een verpleegkundig specialist kan dat ook zijn.

  Vacatures voor psychiaters in Limburg

  De provincie Limburg heeft veel vacatures beschikbaar voor psychiaters, ook in de ouderenzorg en de ouderenpsychiatrie. De vacatures voor psychiaters worden niet snel gevuld. Zo blijven vacatures soms langer dan 4 maanden vacant voordat ze worden opgevuld. Vaak worden ze ook niet opgevuld met psychiaters die in vaste dienst komen bij de ggz instelling. Veelal worden vacatures tijdelijk opgevuld door interimmers. Dit zijn psychiaters die als zzp'er worden ingehuurd door ggz instellingen, vaak voor een veel hoger tarief dan collega psychiaters die vast in dienst zijn bij de instelling.

  De vergrijzing in Limburg

  Zorgprofessionals in de ouderenzorg kunnen razendsnel werk vinden. Door de vergrijzing lopen gebieden leeg met bekwaam personeel voor topfuncties. Zorginstellingen in afgelegen gebieden hebben het daarom extra moeilijk om personeel te vinden. Daarnaast vindt er in Limburg een dubbele vergrijzing plats. Dit betekent dat het gebied vergrijst én personeel in de zorginstelling met pensioen gaat. Door de dubbele vergrijzing moeten deze instellingen sneller personeel vinden in een gebied waar bijna geen personeel meer is te vinden.

  Bekijk vacatures

  Vind hier jouw baan in de Ouderenzorg!

  Direct bekijken

  Geneesouderen | Werken en Leren in de Ouderenzorg

  Deze website levert informatie over mogelijke carrièrekansen voor professionals die meer willen weten over ouderenzorg. Daarnaast worden hier openstaande vacatures geplaatst om werkgevers en professionals uit de ouderenzorg bijelkaar te brengen.

  Feiten en Cijfers

  De zorg is de grootste bedrijfstak in Nederland (CBS)

  In het jaar 2040 is één op de vier ouder dan 65 jaar (CBS)

  Ruim 15% van de 85-plusser is ernstig depressief (VUmc)

   

  © 2017 Geneesouderen