Regio Venlo zoekt Klinisch Geriaters!

  Werken in Venlo als Klinisch Geriater

  De klinisch geriater werkt met kwetsbare ouderen. In Nederland worden mensen steeds ouderen, er komen daardoor ook steeds meer hoogbejaarden bij. Om uitstekende zorg te blijven leveren zoeken ziekenhuizen naar zorgprofessionals die ouderen kunnen behandelen. In ziekenhuizen wordt vaak gezocht naar klinisch geriaters. Deze specialisten kunnen ouderen optimaal helpen, behandelen en eventueel genezen. Werken met ouderen is echter niet altijd even makkelijk. Verschillende soorten problematiek komt vaak voor bij ouderen, zowel psychische klachten als fysieke klachten maakt het werk van de klinisch geriater zeer complex. In de Limburgse stad Venlo zoeken instellingen naar klinisch geriaters. Zo zoekt het ziekenhuis VieCuri naar personeel in de geriatrie.

  Werken in de ouderenzorg

  Klinisch geriaters werken in de ouderenzorg. Vaak werken deze zorgspecialisten in het ziekenhuis, zowel zelfstandig als in een team met overige professionals uit de zorg. Denk bijvoorbeeld aan verpleegkundigen en fysiotherapeuten. Ook kunnen klinisch geriaters werken met psychiaters uit de ouderenpsychiatrie.

  Noord-Limburg vergrijst snel

  Bepaalde regio's in Nederland vergrijzen sneller. Dit heeft te maken met het personeel dat werkzaam is in bijvoorbeeld ziekenhuizen en de bevolking uit het gebied. Dit wordt dubbele vergrijzing genoemd. Personeel gaat met pensioen en moet worden vervangen, maar wat als de bevolking steeds ouder wordt en personeel schaars? In dat geval staan instellingen voor een extra uitdaging.

  Werken in Venlo als geriater

  Een geriater kan snel aan de slag, er zijn veel vacatures in de klinische geriatrie. In Nederland zoeken veel ziekenhuizen en medische cenra's naar (klinisch) geriaters. Ook in Venlo is dat het geval. Klinische geriaters kunnen bijvoorbeeld kiezen om te gaan werken in VieCuri, een TopKlinisch ziekenhuis met locaties in o.a. Venlo en Venray.

  Bekijk vacatures

  Vind hier jouw baan in de Ouderenzorg!

  Direct bekijken

  Geneesouderen | Werken en Leren in de Ouderenzorg

  Deze website levert informatie over mogelijke carrièrekansen voor professionals die meer willen weten over ouderenzorg. Daarnaast worden hier openstaande vacatures geplaatst om werkgevers en professionals uit de ouderenzorg bijelkaar te brengen.

  Feiten en Cijfers

  De zorg is de grootste bedrijfstak in Nederland (CBS)

  In het jaar 2040 is één op de vier ouder dan 65 jaar (CBS)

  Ruim 15% van de 85-plusser is ernstig depressief (VUmc)

   

  © 2017 Geneesouderen