Ouderenzorg in Bergen op Zoom

  Vacatures ouderenzorg in Bergen op Zoom

  Werken in de ouderenzorg van Bergen op Zoom. Jij zoekt werk, regio Bergen op Zoom zit op jou als zorgspecialist te wachten! Zorgpersoneel wordt steeds schaarsen in Nederland, zo ook in het zuiden van de provincie Noord-Brabant. Vlakbij de provincie Zeeland, waar het ook al zoeken is naar personeel in de zorg, ligt Bergen op Zoom. De streek zoekt naar personeel, waaronder de verpleegkundige IG, specialist verpleegkundigen, geriater verpleegkundigen, psychologen en psychiaters. Ook wordt er in het ziekenhuis gezocht naar klinisch geriaters en de specialist ouderengeneeskunde. De vraag naar zorgpersoneel is groot in Bergen op Zoom. Dat komt doordat het gebied snel vergrijst.

  Werken in de ouderenzorg

  Veel zorginstellingen zoeken naar personeel in de ouderenzorg. Bergen op Zoom is geen uitzondering. Zo zijn er ziekenhuizen, verpleeghuizen en ggz instellingen op zoek naar personeel in de ouderenzorg, de ouderenpsychiatrie of een afdeling die zich bezighoudt met ouderenzorg. Goede verpleegkundigen zijn met name nodig om de zorg te kunnen leveren. Er zijn dus meer handjes nodig in de zorg. Extra personeel komt vaak niet uit de buurt, want ook daar zoeken instelingen hard naar nieuw personeel.

  Vergrijzing in Bergen op Zoom

  In het zuiden van Noord-Brabant, vlakbij de grens met de provincie Zeeland is de vergrijzing goed te merken. Er wonen relatief veel ouderen en hoogbejaarden die goede zorg nodig hebben. Ouderen hebben vaak complexe zorg nodig. Om de zorg te kunnen blijven leveren zetten instellingen daarom in op meer scholing voor zorgpersoneel en wordt er ook meer ingezet om zorgpersoneel te houden. Hogere salarissen, meer doorgroeimogelijkheden en begeleiden moeten ervoor zorgen dat meer mensen kiezen voor de ouderenzorg.

  Bekijk vacatures

  Vind hier jouw baan in de Ouderenzorg!

  Direct bekijken

  Geneesouderen | Werken en Leren in de Ouderenzorg

  Deze website levert informatie over mogelijke carrièrekansen voor professionals die meer willen weten over ouderenzorg. Daarnaast worden hier openstaande vacatures geplaatst om werkgevers en professionals uit de ouderenzorg bijelkaar te brengen.

  Feiten en Cijfers

  De zorg is de grootste bedrijfstak in Nederland (CBS)

  In het jaar 2040 is één op de vier ouder dan 65 jaar (CBS)

  Ruim 15% van de 85-plusser is ernstig depressief (VUmc)

   

  © 2018 Geneesouderen