Psychiater gezocht in regio Boxmeer

  Regio Boxmeer zoekt psychiaters

  Op zoek naar psychiaters in Boxmeer. In de provincie Noord-Brabant zijn ggz instellingen namelijk hard op zoek naar psychiaters. Dit geldt in principe voor heel de provincie Noord-Brabant, maar met name het oosten van Brabant zoekt naar psychiaters voor in de ouderenpsychiatrie en de overige onderdelen van de psychiatrie. Het beroep psychiater is in Nederland een schaarste beroep. Dit betekent dat er veel meer vacatures zijn dan psychiaters. Zorgpersoneel in de psychiatrie is daarom moeilijk te vinden.

  Noord-Brabant zoekt psychiaters

  In het oosten van de provincie Noord-Brabant zijn instellingen, ziekenhuizen en organisaties hard op zoek naar psychiaters, die er maar weinig zijn. Het is daarom zoeken bij instellingen in de buurt, bijvoorbeeld in Venlo of in de provincie Gelderland. De reden waarom Noord-Brabant, en dan met name regio Boxmeer op zoek is naar extra collega's in de psychiatrie heeft te maken met de vergrijzing van het gebied. Er zijn daarnasast weinig universiteiten waar psychiaters opgeleid kunnen worden.

  Tekort aan psychiaters in Brabant

  Om de tekorten aan psychiaters op te vangen proberen zorginstellingen psychiaters met allerlei extraatjes te trekken naar de eigen organisatie. Zo proberen instellingen met extra bonussen en aanstellingspremies psychiaters te trekken naar een gebied waar normaal gesproken geen psychiater wil wonen en werken. De tekorten hebben een nadelig effect op de zorg in het gebied. Zo lopen wachtlijsten op, wordt de werkvloer minder divers, minder dynamisch en is de kans groot dat kennis verdwijnt.

  Bekijk vacatures

  Vind hier jouw baan in de Ouderenzorg!

  Direct bekijken

  Geneesouderen | Werken en Leren in de Ouderenzorg

  Deze website levert informatie over mogelijke carrièrekansen voor professionals die meer willen weten over ouderenzorg. Daarnaast worden hier openstaande vacatures geplaatst om werkgevers en professionals uit de ouderenzorg bijelkaar te brengen.

  Feiten en Cijfers

  De zorg is de grootste bedrijfstak in Nederland (CBS)

  In het jaar 2040 is één op de vier ouder dan 65 jaar (CBS)

  Ruim 15% van de 85-plusser is ernstig depressief (VUmc)

   

  © 2018 Geneesouderen