Regio Eindhoven zoekt specialist ouderengeneeskunde

  Werken in Eindhoven als specialist ouderengeneeskunde

  Werken in de ouderengeneeskunde is voor veel medische specialisten een keuze waar niet zo heel snel aan wordt gedacht. Het is namelijk mogelijk om als arts uit veel verschillende richtingen te kiezen. Een arts kan bijvoorbeeld voor de meer snijdende beroepen kiezen. De keuze als specialist ouderengeneeskunde is net als het beroep klinisch geriater een minder populaire keuze. In Eindhoven zoeken instellingen daarom naar nieuwe specialisten die zich willen inzetten voor de ouderengeneeskunde. Er is een tekort aan personeel waardoor vacatures niet goed worden ingevuld. Door de tekorten blijven vacatures lang vacant en verhoogt de werkdruk van zittend zorgpersoneel.

  Vacatures specialist ouderengeneeskunde

  In Noord-Brabant en regio Eindhoven zijn ziekenhuizen haastig op zoek naar nieuw personeel. Zoals bekend is het kiezen voor de richting specialist ouderengeneeskunde niet populair onder basisartsen. Een reden kan de aard van de werkzaamheden zijn én de status van het beroep. Werken met ouderen is niet voor iedereen geschikt. Door de tekorten ontstaan niet alleen in regio Eindhoven vacatures voor de specialist ouderengeneeskunde. Ook in overige delen van Nederland zoeken instellingen haastig naar nieuw personeel. Instellingen in de dunbevolkte gebieden van Nederland hebben het extra zwaar. Ziekenhuizen in bijvoorbeeld Zeeland en het oosten van Nederland kampen met zeer moeilijk invulbare vacatures.

  Klinisch geriater en specialist ouderengeneeskunde

  Werken in de ouderenzorg betekent voor veel specialisten vaak snel werk met veel mooie kansen. Zo is er vaak veel ruimte voor onderzoek. Ziekenhuizen en instellingen in de zorg zoeken daarom vaak naar leergierige medische specialisten die naast het uitvoerende werk wetenschappelijke inzichten en wetenschappelijke nieuwsgierigheid met zich meebrengen. Naast de openstaande vacatures voor specialisten in de ouderengeneeskunde zoeken instellingen ook vaak naar klinisch geriaters, eveneens een medische specialist. Instellingen die zich bezighouden met geestelijke gezondheidszorg, de ggz instellingen van Eindhoven, zoeken voornamelijk naar psychiaters in de ouderenpsychiatrie. Psychiaters, klinisch geriaters en specialisten in de ouderengeneeskunde zijn drie beroepsgroepen met enorme tekorten en zijn alle drie absolute schaarste beroepen te noemen.

  Bekijk vacatures

  Vind hier jouw baan in de Ouderenzorg!

  Direct bekijken

  Geneesouderen | Werken en Leren in de Ouderenzorg

  Deze website levert informatie over mogelijke carrièrekansen voor professionals die meer willen weten over ouderenzorg. Daarnaast worden hier openstaande vacatures geplaatst om werkgevers en professionals uit de ouderenzorg bijelkaar te brengen.

  Feiten en Cijfers

  De zorg is de grootste bedrijfstak in Nederland (CBS)

  In het jaar 2040 is één op de vier ouder dan 65 jaar (CBS)

  Ruim 15% van de 85-plusser is ernstig depressief (VUmc)

   

  © 2018 Geneesouderen