Voordelen van werken in de ouderenzorg

  Werken in de ouderenzorg

  Waarom zou je eigenlijk gaan werken in de ouderenzorg? Wat maakt het werk aantrekkelijk en waarom zou jij ook moeten kiezen voor een baan in deze tak van sport? De ouderenzorg is in Nederland van groot belang. Wij vinden als Nederlanders het belangrijk dat de ouderenzorg goed geregeld is. Dit zien wij niet alleen terug in de enorme budgetten die wij vrijmaken voor goede zorg. Het zijn met name de mensen op de werkvloer die zich elke dag weer inzetten om patiënten te helpen.

  Lange uren en zwaar werk?

  Werken in de zorg kan betekenen dat je lange uren maakt. Soms moet je overwerken of moet je werken op tijdstippen die jou niet goed uitkomen. Dit kan ook voorkomen in de ouderenzorg en is niet voor iedereen even leuk. Toch zijn professionals in de ouderenzorg wel vaak tevreden over het werk dat ze doen. Dit heeft met name te maken met de voldoening die medewerkers halen uit het werk met ouderen.

  Verdiensten

  In de ouderenzorg is het goed verdienen. Je valt als medewerker bijna altijd onder een cao. Dit betekent dat je veelal recht hebt op een eindejaarsuitkering, vakantiegeld en allerlei extraatjes zoals een fietsenplan, fitnessabonnement en goedkopere ziekenkostenverzekering. Daarnaast hebben professionals in de ouderenzorg vaak de ruimte om het werk in te richten zoals ze dat zelf graag willen. Hier komen zelforganiserende, zelfsturende en zelfverantwoordelijke teams om de hoek kijken. Dit zijn teams waar vaak geen leidinggevende meer is en die zelf bepalen wat de beste koers is.

  Bekijk vacatures

  Vind hier jouw baan in de Ouderenzorg!

  Direct bekijken

  Geneesouderen | Werken en Leren in de Ouderenzorg

  Deze website levert informatie over mogelijke carrièrekansen voor professionals die meer willen weten over ouderenzorg. Daarnaast worden hier openstaande vacatures geplaatst om werkgevers en professionals uit de ouderenzorg bijelkaar te brengen.

  Feiten en Cijfers

  De zorg is de grootste bedrijfstak in Nederland (CBS)

  In het jaar 2040 is één op de vier ouder dan 65 jaar (CBS)

  Ruim 15% van de 85-plusser is ernstig depressief (VUmc)

   

  © 2018 Geneesouderen