De ouderenzorg in regio Hardenberg

  Hardenberg zoekt collega's in de ouderenzorg

  Instellingen en organisaties in Hardenberg zijn hard op zoek naar extra handjes in de ouderenzorg. Dit kan in principe voor elk denkbaar zorggroep zijn. Denk bijvoorbeeld aan geestelijke gezondheidszorg, ouderenzorg en zelfs voor de gehandicaptenzorg. In de regio Hardenberg zijn een aantal grote instellingen te noemen die zich bezighouden met ouderenzorg. De drie grote spelers zijn Baalderborg Groep, Carinova en Saxenborgh Groep. Allen houden zich min of meer bezig met ouderenzorg en zoeken medewerkers die zich willen inzetten om de ouderen in Hardenberg te helpen.

  Werken-in-de-zorg dag op 11 november

  In Hardenberg wordt op 11 november een werken in de dag zorg dag georganiseerd. Tijdens deze dag kunnen mensen praten met de drie grote werkgevers uit de regio, scholen en het UWV over de kansen en mogelijkheden. Daarnaast wordt er informatie gegeven over de openstaande vacatures in de ouderenzorg.

  Veel vacatures in de ouderenzorg

  In de regio Hardenberg is men haastig op zoek naar extra personeel. Waarom is dat? Dit heeft voor een deel te maken met de vergrijzing van het bestaand personeelsbestand. Veel medewerkers staan op het punt om met pensioen te gaan of moeten nog een aantal jaren werken voordat ze met pensioen kunnen. Deze mensen moeten worden vervangen door nieuwe medewerkers die het leuk vinden om met ouderen te werken. Daarnaast wordt de zorgaanvraag ook steeds gecompliceerder. Dit betekent dat ouderen steeds vaker en meer moeilijkere klachten krijgen. Ouderen worden steeds ouder. De kans is daardoor ook groter dat deze hoogbejaarden specifieke zorg nodig hebben. Om die zorgaanvraag te kunnen leveren zoeken werkgevers naar goed personeel.

  Bekijk vacatures

  Vind hier jouw baan in de Ouderenzorg!

  Direct bekijken

  Geneesouderen | Werken en Leren in de Ouderenzorg

  Deze website levert informatie over mogelijke carrièrekansen voor professionals die meer willen weten over ouderenzorg. Daarnaast worden hier openstaande vacatures geplaatst om werkgevers en professionals uit de ouderenzorg bijelkaar te brengen.

  Feiten en Cijfers

  De zorg is de grootste bedrijfstak in Nederland (CBS)

  In het jaar 2040 is één op de vier ouder dan 65 jaar (CBS)

  Ruim 15% van de 85-plusser is ernstig depressief (VUmc)

   

  © 2017 Geneesouderen