In Overijssel zijn vacatures voor psychiaters

  Werken in Overijssel als psychiater

  In de provincie Overijssel zijn de grootste aanbieders voor de geestelijke gezondheidszorg de instellingen Dimence, onderdeel van de Dimence Groep, en Mediant. De Dimence Groep is met name actief in de provincie Overijssel terwijl Mediant met name actief is in Twente, het meest oostelijke deel van Overijssel. Nu de economie op volle kracht draait zijn er vele vacatures beschikbaar in de ouderenzorg. Denk bijvoorbeeld aan vacatures in de ouderenpsychiatrie. Functies als sociaal psychiatrische verpleegkundige, gezondheidszorgpsycholoog en psychiater zijn in Overijssel in overvloed aanwezig.

  Als psychiater aan de slag in Overijssel

  De Dimence Groep is de grootste aanbieder van geestelijke gezondheidszorg in de provincie Overijssel. Met verschillende locaties, verspreid over bijna de hele provincie is werk bij de Dimence Groep nooit ver van huis. De Dimence Groep is onderverdeeld in een aantal stichtingen met elk een eigen specialisme. Zo is Dimence een onderdeel van de Dimence Groep. Bij Dimence wordt specialistische zorg geleverd. Bij Dimence wordt daarom vaak gezocht naar psychiaters bij de divisie ouderenzorg. Ook bij Mediant wordt gezocht naar psychiaters voor de afdeling ouderenpsychiatrie. Mediant is met name actief in Twente, het gebied rondom Enschede.

  Hoe word je psychiater?

  Psychiater word je door de opleiding tot psychiater te volgen bij de instelling zelf. Elk jaar zijn hier een beperkt aantal plekken beschikbaar. In de provincie Overijssel heeft de Dimence Groep de meest aantal plaatsen beschikbaar. De opleiding tot psychiater duurt 4.5 jaar. Een AIOS (arts in opleiding tot specialist) krijgt naast een leerplek ook een salaris.

  Ouderenzorg in Overijssel

  In de provincie Overijssel is ouderenzorg belangrijk, echter zijn er meer professionals nodig om de zorg nu en in de toekomst goed te kunnen waarborgen. Naast psychiaters en psychologen zijn er in de ouderenzorg ook heel veel verpleegkundigen nodig. Met name de dunbevolkte gebieden van de provincie kampen met moeilijk in te vullen vacatures. Plaatsen als Almelo en Hardenberg hebben het extra moeilijk. Dit heeft zowel te maken met de locatie zelf als de reputatie van de woonplek.

  Bekijk vacatures

  Vind hier jouw baan in de Ouderenzorg!

  Direct bekijken

  Geneesouderen | Werken en Leren in de Ouderenzorg

  Deze website levert informatie over mogelijke carrièrekansen voor professionals die meer willen weten over ouderenzorg. Daarnaast worden hier openstaande vacatures geplaatst om werkgevers en professionals uit de ouderenzorg bijelkaar te brengen.

  Feiten en Cijfers

  De zorg is de grootste bedrijfstak in Nederland (CBS)

  In het jaar 2040 is één op de vier ouder dan 65 jaar (CBS)

  Ruim 15% van de 85-plusser is ernstig depressief (VUmc)

   

  © 2017 Geneesouderen