Ouderenzorg in Twente

  Werken in de ouderenzorg van Twente

  In de ouderenzorg van Twente wordt hard gezocht naar nieuw personeel. Zorgpersoneel wordt met spoed gezocht omdat er steeds minder mensen willen werken in de zorg, en dan met name de ouderenzorg. Daarnaast zijn er ook steeds minder mensen beschikbaar om ingezet te worden in de ouderenzorg. Dit zorgt voor een schaarste in beroepen die te maken hebben met ouderenzorg. Te denken valt aan verpleegkundigen en de verzorgende IG. Ook beroepen als GZ-psychologen en psychiaters worden steeds schaarser. Regio Twente zoekt daarom met spoed naar nieuw zorgpersoneel.

  Ouderenzorg in regio Twente

  Werken met ouderen betekent dat je een liefde moet hebben voor de oudere medemens. Je wilt je graag inzetten voor ouderen, mensen begeleiden en ouderen helpen een menswaardig bestaan te geven. Dit betekent dat je naast een gedegen kennis moet hebben van medische en psychosociale aspecten, ook over sociale vaardigheden moet beschikken. Sociale vaardigheden zijn wellicht extra belangrijk bij het begeleiden en behandelen van ouderen, die vaak met complexe problematiek naar ziekenhuizen, verpleeghuizen en ggz instellingen komen.

   

  Bekijk vacatures

  Vind hier jouw baan in de Ouderenzorg!

  Direct bekijken

  Geneesouderen | Werken en Leren in de Ouderenzorg

  Deze website levert informatie over mogelijke carrièrekansen voor professionals die meer willen weten over ouderenzorg. Daarnaast worden hier openstaande vacatures geplaatst om werkgevers en professionals uit de ouderenzorg bijelkaar te brengen.

  Feiten en Cijfers

  De zorg is de grootste bedrijfstak in Nederland (CBS)

  In het jaar 2040 is één op de vier ouder dan 65 jaar (CBS)

  Ruim 15% van de 85-plusser is ernstig depressief (VUmc)

   

  © 2017 Geneesouderen