Ouderenpsychiatrie in Amersfoort zoekt personeel

  Ouderenpsychiatrie in Amersfoort

  Werken in de ouderenpsychiatrie is voor veel zorgprofessionals een optie, echter wat ga je dan precies doen en is het werken in de ouderenzorg wel uitdagend genoeg? Werken in de ouderenzorg, en dan met name in de ouderenpsychiatrie is bijzonder uitdagend. Niet alleen vanwege de doelgroep, ook vanwege de grootte. In Nederland is namelijk veel vraag naar zorgprofessionals in de ouderenzorg / ouderenpsychiatrie. Dit wordt gecombineerd met relatief weinig zorgprofessionals die opgeleid zijn om met ouderen te kunnen werken. Het is voor instellingen daarom een uitdaging om personeel te vinden die graag in de ouderenzorg willen werken.

  Veel meer hoogbejaarden

  In het jaar 2040 zijn er in Nederland naar verwachting meer dan 4,7 miljoen mensen ouderen dan 65 jaar. Een probleem of juist een uitdaging? Zorginstellingen zijn hard op zoek naar personeel om de vergrijzing in de ouderenzorg te vertragen. Ook in Amersfoort zijn zorginstellingen daarom bezig met wervingscampagnes om meer mensen naar de ouderenzorg te trekken. Hoogbejaarden kenmerken zich door complexe problematiek. Zo is er vaak niet één kwaal, maar zijn er meerdere kwalen die met elkaar kunnen interacteren. Hierdoor komt een complexe zorgvraag tot stand waar niet alleen de behandelaar mee te maken heeft, ook overige professionals uit de zorg, bijvoorbeeld de wijkverpleegkundige en fysiotherapeut.

  Klinisch geriater en psychiater

  Twee beroepen die vaak werkzaam zijn in de ouderenzorg zijn de klinisch geriater en de psychiater. Ze werken vaak met ouderen en weten veel over de problematiek die daar bij komt kijken. Psychiaters werken doorgaans in ggz instellingen, maar kunnen ook werkzaam zijn in in ziekenhuizen en verslvaingscentra. Klinisch geriaters werken doorgaans in ziekenhuizen.

  Bekijk vacatures

  Vind hier jouw baan in de Ouderenzorg!

  Direct bekijken

  Geneesouderen | Werken en Leren in de Ouderenzorg

  Deze website levert informatie over mogelijke carrièrekansen voor professionals die meer willen weten over ouderenzorg. Daarnaast worden hier openstaande vacatures geplaatst om werkgevers en professionals uit de ouderenzorg bijelkaar te brengen.

  Feiten en Cijfers

  De zorg is de grootste bedrijfstak in Nederland (CBS)

  In het jaar 2040 is één op de vier ouder dan 65 jaar (CBS)

  Ruim 15% van de 85-plusser is ernstig depressief (VUmc)

   

  © 2017 Geneesouderen