Vacature psycholoog Utrecht

  Werken als psycholoog in Utrecht

  In de provincie Utrecht zijn veel vacatures beschikbaar voor psychologen. Er zijn met name veel vacatures beschikbaar voor gezondheidszorg psychologen en klinisch psychologen. Ook zijn er vacatures voor basispsychologen vacant, echter worden deze vacatures sneller gevuld en staan dus ook minder lang open. In Utrecht zijn veel vacatures in de psychologie, maar waarom is dat? In Utrecht zijn een aantal grote steden waar veel mensen wonen, mensen en burgers die psychologische zorg nodig hebben. De wachttijden voor psychologische zorg loopt steeds verder op. Dit is niet omdat de gesprekken steeds langer worden. Dit heeft te maken met de tekorten in de geestelijke gezondheidszorg.

  Tekort aan psychologen in Utrecht

  Er zijn meer psychologen nodig om de vraag naar psychologische zorg op te kunnen vangen. Psychologen werken doorgaans in geestelijke gezondheidszorginstellingen. Deze ggz instellingen zoeken met klem naar goede psychologen. Vaak zijn dit de BIG-geregistreerde psychologen die kunnen werken als hoofdbehandelaar. Het gaat dus niet zozeer om basispsychologen. Een basispsycholoog heeft zijn master opleiding afgerond aan de universiteit terwijl een BIG-geregistreede psycholoog een postmaster heeft afgerond. Zowel GZ-psychologen als klinisch psychologen zijn BIG-geregistreede psychologen en kunnen snel aan het werk komen in Utrecht.

  Meer personeel in de GGZ

  Er zijn meer handen nodig in de geestelijke gezondheidszorg. Ook in de ouderenzorg en de ouderenpsychologie zijn er meer zorgprofessionals nodig. Door de dubbele vergrijzing gaan de tekorten sneller. Dubbele vergrijzing betekent dat het personeel vergrijst en met pensioen gaat én beschikbaar personeel ook steeds ouder wordt. Jonge, bekwame psychologen worden daardoor schaars en zijn moeilijk te vinden. Met name ggz instellingen zijn daarom hard op zoek naar psychologen.

  Bekijk vacatures

  Vind hier jouw baan in de Ouderenzorg!

  Direct bekijken

  Geneesouderen | Werken en Leren in de Ouderenzorg

  Deze website levert informatie over mogelijke carrièrekansen voor professionals die meer willen weten over ouderenzorg. Daarnaast worden hier openstaande vacatures geplaatst om werkgevers en professionals uit de ouderenzorg bijelkaar te brengen.

  Feiten en Cijfers

  De zorg is de grootste bedrijfstak in Nederland (CBS)

  In het jaar 2040 is één op de vier ouder dan 65 jaar (CBS)

  Ruim 15% van de 85-plusser is ernstig depressief (VUmc)

   

  © 2017 Geneesouderen