Vacatures in de ouderenzorg in Utrecht

  Banen in de ouderenzorg in de provincie Utrecht

  Werken in de ouderenzorg wordt steeds populairder. Ook in de provincie Utrecht komen steeds meer vacatures gerelateerd aan de ouderenzorg beschikbaar. Waarom is dat? Zijn er steeds meer professionals nodig in de ouderenzorg óf is het steeds moeilijker om medewerkers te vinden die graag in de ouderenzorg willen werken? Banen in de ouderenzorg zijn er voor zowel hoger opgeleiden (hbo, wo) als mbo'ers.

  Vergrijzing zorgt voor meer werk in de ouderenzorg

  Nederland vergrijst. Dit betekent dat er percentueel meer ouderen bijkomen. Dit zorgt voor uitdagingen maar ook voor kansen, zeker voor professionals die de arbeidsmarkt nog maar net betreden of voor mensen die graag met mensen willen werken, maar niet precies weten wat ze kunnen en wat de mogelijkheden zijn voor hen. In de ouderenzorg zijn ontzettend veel vacatures beschikbaar, op elk denkbaar niveau. Van verpleegkundige tot psychiater.

  Banen in Utrecht die te maken hebben met ouderenzorg

  Ook in Utrecht zoeken organisaties en instellingen naar mensen die graag willen werken met ouderen. Dit heeft deels te maken met de vergrijzing, echter heeft de zoektocht naar collega's veel meer te maken met de krapte op de arbeidsmarkt. Er zijn simpelweg veel te weinig mensen opgeleid om met ouderen te kunnen én mogen werken. Dit heeft deels te maken met de eisen die gesteld worden aan specialisten. Zo moeten in de geestelijke gezondheidszorg hoofdbehandelaren een BIG-registratie hebben. Het zijn juist de hoger opgeleiden die hiervoor in aanmerking komen. Denk bijvoorbeeld aan GZ-psychologen, klinisch psychologen en psychiaters. Deze professionals hebben doorgaans allen een wetenschappelijke opleiding gevolgd.

  De volgende banen in de ouderenzorg zijn beschikbaar in Utrecht. Uiteraard zijn er nog veel meer banen en functies te noemen, deze opsomming is slechts een greep uit de mogelijkheden.

  • Psychiater Ouderenpsychiatrie
  • Sociaal psychiatrisch verpleegkundige
  • Specialist Verpleegkundige
  • Verzorgende IG
  • Verpleegkundige gerontologie

  Waar vind je banen in de ouderenzorg? Is het beter om te solliciteren bij een instelling zelf óf kun je je beter wenden tot een uitzendbureau? De mogelijkheden zijn bijna grenzenloos. Solliciteren via een uitzendbureau kan voor sommige mensen makkelijker zijn, echter is het voor de meeste mensen verstandiger om direct te solliciteren bij de instelling. Veel organisaties hebben namelijk een werkenbij site. Hier staan vacatures vermeld die op dat moment openstaan.

  Bekijk vacatures

  Vind hier jouw baan in de Ouderenzorg!

  Direct bekijken

  Geneesouderen | Werken en Leren in de Ouderenzorg

  Deze website levert informatie over mogelijke carrièrekansen voor professionals die meer willen weten over ouderenzorg. Daarnaast worden hier openstaande vacatures geplaatst om werkgevers en professionals uit de ouderenzorg bijelkaar te brengen.

  Feiten en Cijfers

  De zorg is de grootste bedrijfstak in Nederland (CBS)

  In het jaar 2040 is één op de vier ouder dan 65 jaar (CBS)

  Ruim 15% van de 85-plusser is ernstig depressief (VUmc)

   

  © 2017 Geneesouderen