Ouderenpsychiatrie in Zeeland

  Vacatures psychiater in Zeeland

  De ouderenpsychiatrie in Zeeland is hard op zoek naar nieuwe psychiaters. Vacatures voor psychiaters in dit gebied komen daarom veel voor bij met name ggz instellingen. Hoe komen ggz instellingen aan psychiaters in het gebied en wat kunnen instellingen doen om meer psychiaters naar het gebied en de provincie Zeeland te trekken? Een van de pogingen om meer psychiaters te trekken naar Zeeland is het aanbrengen van een aanstellingspremie. Dit is een premie die psychiaters eenmalig ontvangen bij indiensttreding. Psychiaters krijgen dit bedrag omdat er te weinig psychiaters in het gebied aanwezig zijn en omdat psychiaters hard nodig zijn om de zorg goed te kunnen verlenen in de provincie Zeeland. De aanstellingspremie kan oplopten tot €20.000 per psychiater. Daarnaast bieden ggz instellingen speciale toelagen per maand, bijvoorbeeld een extra 10% aan salaris per maand, bovenop het normale salaris. Zo ontvangen psychiaters in Zeeland vaak veel meer salaris dan collega's bij overige ggz instellingen.

  Werken in Zeeland als psychiater

  Komen psychiaters eerder naar Zeeland omdat ze meer geld krijgen voor hun werk? Niet iedereen denkt dat psychiaters daarvoor gaan verhuizen naar de provincie. Psychiaters zoeken veel meer naar inhoud in plaats van een hoger salaris, althans, dat kan een argument zijn om de premies niet te geven. In Zeeland is Emergis de grootste aanbieder van geestelijke gezondheidszorg.

  Tekort aan psychiaters in de ouderenpsychiatrie

  Het psychiater tekort in de ouderenpsychiatrie is in heel Nederland merkbaar. Er zijn veel meer psychiaters nodig om alle vacatures te kunnen vullen. Om de vacatures voor psychiaters te kunnen vullen moeten meer psychiaters worden opgeleid tot psychiater. In Nederland zijn er jaarlijks een beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar waardoor de toestroom van psychiaters wordt gereguleerd en het vak een schaarste beroep blijft.

  Bekijk vacatures

  Vind hier jouw baan in de Ouderenzorg!

  Direct bekijken

  Geneesouderen | Werken en Leren in de Ouderenzorg

  Deze website levert informatie over mogelijke carrièrekansen voor professionals die meer willen weten over ouderenzorg. Daarnaast worden hier openstaande vacatures geplaatst om werkgevers en professionals uit de ouderenzorg bijelkaar te brengen.

  Feiten en Cijfers

  De zorg is de grootste bedrijfstak in Nederland (CBS)

  In het jaar 2040 is één op de vier ouder dan 65 jaar (CBS)

  Ruim 15% van de 85-plusser is ernstig depressief (VUmc)

   

  © 2017 Geneesouderen