Klinisch psycholoog vacatures in de regio Leiden

  Werken als klinisch psycholoog in Leiden

  Psychologen worden overal in Nederland gezocht door zorginstellingen. De wachtlijsten lopen op, cliënten en patiënten moeten steeds langer wachten om goede hulp te krijgen. Soms moeten patiënten meerdere maanden wachten totdat er psychiatrische of psychologische hulp geboden kan worden. Dit komt met name doordat zorginstellingen steeds meer patiënten moeten verwerken, met steeds minder personeel. Zorgpersoneel moet dus steeds langer werken en vooral meer diensten draaien om de wachtlijsten weg te werken. In Leiden wordt hard gezocht naar nieuwe klinisch psychologen. De zoektocht naar klinisch psychologen is in Nederland sterk aanwezig doordat deze doelgroep kan fungeren als hoofdbehandelaar. Dit betekent dat de klinisch psycholoog de zorgvraag van een patiënt kan afsluiten waardoor de instelling geld ontvangt van de zorgverzekeraar. Naast klinisch psychologen worden er in Leiden ook GZ-psychologen en psychiaters gezocht.

  Vacature klinisch psycholoog in regio Leiden

  Psychologen hoeven niet lang te zoeken naar vacatures in de klinische psychologie. Ziekenhuizen en ggz instellingen zoeken deze zorgprofessionals, niet alleen rondom Leiden, ook in de overige delen van Zuid-Holland en zelfs buiten de provincie. Buiten Leiden zijn er uiteraard meer organisaties en instellingen op zoek naar dezelfde professionals. Dit betekent een zoektocht naar de professional die er bijna niet is. Leiden heeft wel één pluspunt: in de stad staat de oudste universiteit van Nederland die jaarlijks vele psychologen de arbeidsmarkt laat betreden. Goed nieuws voor de zorginstellingen van regio Leiden.

  Zorginstellingen voor klinisch psychologen in Leiden

  In Leiden zijn een aantal zorginstellingen waar psychologische hulp wordt geboden door klinisch psychologen. Hier is het dus mogelijk om te solliciteren als klinisch psycholoog. Er is echter nog een andere optie die veel psychologen overwegen, voor jezelf beginnen als zzp'er. Een zzp'er kan zelf een praktijk beginnen óf zich laten inhuren door bijvoorbeeld een ggz instelling in de buurt. Dit brengt vaak een aantal mooie voordelen met zich mee. Zo kunnen vrijgevestigde klinisch psychologen een veel hoger salaris eisen én is het mogelijk om te eisen om de minder ''leuke'' kanten van het werk niet te hoeven doen.

  Bekijk vacatures

  Vind hier jouw baan in de Ouderenzorg!

  Direct bekijken

  Geneesouderen | Werken en Leren in de Ouderenzorg

  Deze website levert informatie over mogelijke carrièrekansen voor professionals die meer willen weten over ouderenzorg. Daarnaast worden hier openstaande vacatures geplaatst om werkgevers en professionals uit de ouderenzorg bijelkaar te brengen.

  Feiten en Cijfers

  De zorg is de grootste bedrijfstak in Nederland (CBS)

  In het jaar 2040 is één op de vier ouder dan 65 jaar (CBS)

  Ruim 15% van de 85-plusser is ernstig depressief (VUmc)

   

  © 2018 Geneesouderen