Foto geriatrisch verpleegkundige 1

  Geriatrie Verpleegkundige

  Werken in de geriatrie

  Als geriatrie verpleegkundige werk je veelal in het ziekenhuis. Hier werk je met de doelgroep ouderen. De geriatrische patiënt kenmerkt zich door de multiproblematiek van ouderen in Nederland. Dit betekent dat ouderen vaak problemen hebben die verschillende raakvlakken beslaan. Zo zijn er vaak angstproblemen (psyche) gecombineerd met lichamelijke klachten. Door deze complexe problematiek moet je als geriatrie verpleegkundige veel weten over stoornissen die veel voorkomen bij ouderen. Als geriatrie verpleegkundige werk je niet alleen in ziekenhuizen. Je kunt namelijk ook aan de slag bij verpleeghuizen en ggz-instellingen.

  Opleiding tot geriatrie verpleegkundige

  De opleiding tot geriatrie verpleegkundige wordt verzorgd door een zorginstelling. Verpleegkundigen die al werkzaam zijn in de zorgsector kunnen de opleiding dus veelal volgen bij de eigen werkgever. De opleiding tot geriatrie verpleegkundige duurt doorgaans 13 maanden en kent een aantal scholingsdagen. Tijdens de scholingsdagen leert de student de theorie van het vak. Er wordt aandacht geschonken aan somatisch aandoeningen, psychiatrische aandoeningen, psychische problematiek en sociale problematiek. Om toegelaten te worden tot de opleiding moet je een diploma verpleegkunde op zak hebben én BIG geregistreerd zijn.

  Het praktijkgedeelte

  Het praktijkgedeelte van de opleiding geriatrie verpleegkunde kan gevolgd worden bij een:

  • GAAZ (geriatrische afdeling algemeen ziekenhuis)
  • GAPZ (geriatrische afdeling psychiatrische ziekenhuis)
  • GAUZ (geriatrische afdeling universitair ziekenhuis)

  De afdelingen neurologie, behandelcentrum ouderengeneeskunde, polikliniek geriatrie of verpleegafdeling interne geneeskunde zijn veelal ook goed voor het praktijkgedeelte.

  Bekijk vacatures

  Vind hier jouw baan als Geriatrie Verpleegkundige!

  Direct bekijken

  Geneesouderen | Werken en Leren in de Ouderenzorg

  Deze website levert informatie over mogelijke carrièrekansen voor professionals die meer willen weten over ouderenzorg. Daarnaast worden hier openstaande vacatures geplaatst om werkgevers en professionals uit de ouderenzorg bijelkaar te brengen.

  Feiten en Cijfers

  De zorg is de grootste bedrijfstak in Nederland (CBS)

  In het jaar 2040 is één op de vier ouder dan 65 jaar (CBS)

  Ruim 15% van de 85-plusser is ernstig depressief (VUmc)

   

  © 2018 Geneesouderen

  GENEESOUDEREN | werken en leren in de ouderenzorg