Foto Psychologie zwart wit

  GZ-psycholoog

  Wat is een GZ-psycholoog?

  Een GZ-psycholoog is een professional die met goed gevolg de opleiding tot GZ-psycholoog heeft afgerond. De opleiding tot GZ-psycholoog is een postmaster opleiding en kan alleen worden gevolg als er reeds een master diploma psychologie is behaald. De afkorting GZ staat voor gezondheidszorg. Dit betekent dat een GZ-psycholoog doorgaans in de medische wereld werkzaam is.

  Wat voor werk doet een GZ-psycholoog?

  Een GZ-psycholoog mag meer dan een basispsycholoog. Een basispsycholoog is namelijk een psycholoog die de master opleiding met goed gevolg heeft afgerond. De basispsycholoog heeft geen BIG-registratie. Dit betekent dat de basispsycholoog niet zelfstandig cliënten mag behandelen. Een basispsycholoog kan dus ook geen hoofdbehandelaar zijn, in tegenstelling tot een GZ-psycholoog.

  Psycholoog is niet wettelijk beschermd

  De titel psycholoog is wettelijk niet beschermd. Dit betekent concreet dat iedereen zich een psycholoog mag noemen. Psychologen met een afgeronde bachelor opleiding zijn ook psycholoog, echter zijn deze psychologen niet BIG-geregistreerd en komen ze ook niet in aanmerking voor het dienstmerk NIP. Basispsychologen komen na een aantal extra eisen wel in aanmerking voor het dienstmerk NIP maar kunnen óók geen BIG-registratie krijgen.

  Bekijk vacatures

  Vind hier jouw baan als Psycholoog!

  • Basispsycholoog
  • POH GGZ
  • GZ-psycholoog
  • Psychotherapeut
  • Klinisch Psycholoog
   
  Direct bekijken

  Geneesouderen | Werken en Leren in de Ouderenzorg

  Deze website levert informatie over mogelijke carrièrekansen voor professionals die meer willen weten over ouderenzorg. Daarnaast worden hier openstaande vacatures geplaatst om werkgevers en professionals uit de ouderenzorg bijelkaar te brengen.

  Feiten en Cijfers

  De zorg is de grootste bedrijfstak in Nederland (CBS)

  In het jaar 2040 is één op de vier ouder dan 65 jaar (CBS)

  Ruim 15% van de 85-plusser is ernstig depressief (VUmc)

   

  © 2018 Geneesouderen

  GENEESOUDEREN | werken en leren in de ouderenzorg