Foto verpleegkundig specialist

  Verpleegkundig Specialist

  De verpleegkundig specialist in de ouderengeneeskunde

  Verpleegkundig specialisten zijn verpleegkundigen die helemaal in de top zitten. Een verpleegkundig specialist staat doorgaans op hetzelfde niveau als bijvoorbeeld een klinisch psycholoog, een psychiater en overige (medische) specialisten. In de ouderenzorg zijn veel verpleegkundig specialisten nodig. De specialist is niet alleen heel praktisch bezig. Ook beleidsvoering is onderdeel van de werkzaamheden.

  De werkzaamheden

  De werkzaamheden van een verpleegkundig specialist zijn met name gericht op het begeleiden en behandelen van patiënten met (psychische) stoornissen. In de ouderenzorg ligt het accent van de verpleegkundig specialist met name op het behandelen van de patiënt.

  Verpleegkundig specialist in een team

  In het ziekenhuis en overige zorginstellingen is de verpleegkundig specialist een belangrijk onderdeel van het team. De verpleegkundig specialist heeft tijdens de opleiding en in de praktijk geleerd hoe hij/zij met patiënten op een adequate manier moet omgaan. Mensenwerk is moeilijk, dat weet de verpleegkundig specialist maar al te goed. Het is daarom voor instellingen en ziekenhuizen belangrijk om verpleegkundig specialisten aan het werk te hebben die kunnen fungeren als een schakel tussen patiënt en overige professionals in de zorg.

  Nurse practitioner

  Een verpleegkundig specialist wordt ook wel een nurse practitioner genoemd. De term is niet alleen handig in Nederland, ook in het buitenland weten specialisten direct wat een nurse practitioner kan, welke kwaliteiten en competenties hij/zij bezit en wat de nurse practitioner mag doen.

  Veel werk voor verpleegkundig specialisten

  Verpleegkundig specialisten kunnen in principe direct aan het werk. Er is extreem veel vraag naar deze specialisten. Niet alleen in de ouderenzorg. Ook in bijvoorbeeld de geestelijke gezondheidszorg (ggz) is er veel vraag naar verpleegkundige specialisten met meerdere jaren werkervaring.

  Bekijk vacatures

  Vind hier jouw baan als Verpleegkundig Specialist!

  Direct bekijken

  Geneesouderen | Werken en Leren in de Ouderenzorg

  Deze website levert informatie over mogelijke carrièrekansen voor professionals die meer willen weten over ouderenzorg. Daarnaast worden hier openstaande vacatures geplaatst om werkgevers en professionals uit de ouderenzorg bijelkaar te brengen.

  Feiten en Cijfers

  De zorg is de grootste bedrijfstak in Nederland (CBS)

  In het jaar 2040 is één op de vier ouder dan 65 jaar (CBS)

  Ruim 15% van de 85-plusser is ernstig depressief (VUmc)

   

  © 2018 Geneesouderen

  GENEESOUDEREN | werken en leren in de ouderenzorg