Foto opleiding tot VS

  De opleiding tot Verpleegkundig Specialist

  De studie verpleegkundig specialist

  Een verpleegkundig specialist heeft in de meeste gevallen de hbo opleiding verpleegkunde met goed gevolgd afgerond. Hier heeft de student veel geleerd over het menselijk lichaam en over de interactie tussen patiënt en specialist. Na het behalen van de vierjarige hbo studie tot verpleegkundige is het eerst van belang om werkervaring op te doen. Zo wordt er in veel gevallen minimaal twee tot drie jaren werkervaring gevraagd om de opleiding tot verpleegkundig specialist te mogen volgen. Verpleegkundigen die bijzonder gemotiveerd zijn of uitblinken kunnen in bepaalde gevallen de opleiding eerder beginnen of versneld afronden. De opleiding wordt intern gevolgd, bijvoorbeeld bij een ggz-instelling of een ziekenhuis.

  BIG erkend beroep

  Wie de opleiding tot verpleegkundig specialist met goed gevolg heeft afgerond, kan zich afgestudeerd verpleegkundig specialist noemen. De titel verpleegkundig specialist is een wettelijk (art. 14 Wet BIG) erkend beroep binnen de verpleegkunde.

  Specialistentitels

  Er zijn een aantal beschermde specialistentitels waarin de verpleegkundig specialist zich kan laten registeren. Elk specialisme is doorgaans gelinkt aan een specifieke werkgever in een zorgbranche.

  • Geestelijke gezondheidszorg
  • Preventieve zorg bij somatische aandoeningen
  • Acute zorg bij somatische aandoeningen
  • Intensieve zorg bij somatische aandoeningen
  • Chronische zorg bij somatische aandoeningen

  Bekijk vacatures

  Vind hier jouw baan als Verpleegkundig Specialist!

  Direct bekijken

  Geneesouderen | Werken en Leren in de Ouderenzorg

  Deze website levert informatie over mogelijke carrièrekansen voor professionals die meer willen weten over ouderenzorg. Daarnaast worden hier openstaande vacatures geplaatst om werkgevers en professionals uit de ouderenzorg bijelkaar te brengen.

  Feiten en Cijfers

  De zorg is de grootste bedrijfstak in Nederland (CBS)

  In het jaar 2040 is één op de vier ouder dan 65 jaar (CBS)

  Ruim 15% van de 85-plusser is ernstig depressief (VUmc)

   

  © 2018 Geneesouderen

  GENEESOUDEREN | werken en leren in de ouderenzorg