dna 1811955 1920 Cropped

  Depressie

  Wat is een depressie

  Depressie bij ouderen komt veel voor. Een depressie is een bepaalde somberheid die niet zomaar weer verdwijnt en die vaak langdurig aanhoudt. Ouderen met een depressie hebben vaak geen zin meer om activiteiten te ondernemen en zijn lusteloos. Zin in het leven is vaak verdwenen en echt genieten lukt niet meer. Ouderen zijn extra gevoelig voor somberheid en depressie door meerdere redenen.

  Lichamelijke klachten en depressie

  Bij een depressie komen vaak geheugenklachten voor. Daarnaast zijn er ook vaak lichamelijk klachten te noemen. Deze klachten kunnen tot stand komen door een depressie.

  Behandeling van een depressie bij ouderen

  Een depressie kan goed worden behandeld door middel van gerichte medicatie en persoonlijke begeleiding. Hulpverleners zijn daarom belangrijke professionals voor de genezing van somberheid bij ouderen. Psychologen en verpleegkundigen kunnen hier een essentiële rol in spelen.

  Geneesouderen | Werken en Leren in de Ouderenzorg

  Deze website levert informatie over mogelijke carrièrekansen voor professionals die meer willen weten over ouderenzorg. Daarnaast worden hier openstaande vacatures geplaatst om werkgevers en professionals uit de ouderenzorg bijelkaar te brengen.

  Feiten en Cijfers

  De zorg is de grootste bedrijfstak in Nederland (CBS)

  In het jaar 2040 is één op de vier ouder dan 65 jaar (CBS)

  Ruim 15% van de 85-plusser is ernstig depressief (VUmc)

   

  © 2017 Geneesouderen